HIRDETÉS

Erdővidék az én hazám

Tiéd a város, magadnak rombolod.

Re: Erdővidék az én hazám

HozzászólásSzerző: saci » 2009.01.19. 22:51

SzekelyVirtus írta:Na úgy látom megint kezdődik a bolondosság...jó lenne lenyugodni gyerekek. Nagy Pesta es s Csíki Béci es s a többiek es. Nem lesz ennek jó vége. Amúgy hova lettek a többiek? Hiányzik egy csomó ember innen.

Es kikre gondolsz?
saci

HozzászólásSzerző: saci » 2009.01.19. 22:53

Lattam Barot kozpontjaban valami erdekes hazakat a fenyofa alatt.
Mit tudtok rola?
Mi az?
saci

HozzászólásSzerző: rodeo » 2009.01.19. 23:05

Merevdeckas (felszarazbol ;) ) jatszohaz a barotiaknak.
Kicsiknek ..., es persze a NAGYNAK!
Keszitettek a tanacs progreszista, azaz rmdszes tanacsosai.
Sajat penzbul, felkeres es meghivas nelkul.
Csak ugy,
sok-sok SZERETETTEL,

Boldog uj evet!
rodeo

HozzászólásSzerző: powershot » 2009.01.20. 06:32

Demeter Zoltán írta:Tovább a vármegyés úton. Baróton a városi művelődési ház kistermében kedden 19 órától Toroczkai László előadást tart a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Levetítik a mozgalmat bemutató rövidfilmet, Toroczkai László könyvét és a Magyar Jelen című újságot.

A plakátokra 20 óra van kiírva! :?:

HAJRÁ MAGYAROK, HAJRÁ BARŐT!! :)
Ó, ha rózsa bimbó lehetnék
powershot

HozzászólásSzerző: SzekelyVirtus » 2009.01.20. 09:50

saci írta:
SzekelyVirtus írta:Na úgy látom megint kezdődik a bolondosság...jó lenne lenyugodni gyerekek. Nagy Pesta es s Csíki Béci es s a többiek es. Nem lesz ennek jó vége. Amúgy hova lettek a többiek? Hiányzik egy csomó ember innen.

Es kikre gondolsz?

Pölö: BarótiBányász, rocky, a.tocaciu, harangláb...de okos vagy :) Persze, hogy észrevetted. Igen, mindkét félből válogattam:)
Ne lopj! A kormány nem tûri a konkurenciát.
SzekelyVirtus

HozzászólásSzerző: SzekelyVirtus » 2009.01.20. 09:51

saci írta:Lattam Barot kozpontjaban valami erdekes hazakat a fenyofa alatt.
Mit tudtok rola?
Mi az?

Pontosabban melyikekre gondolsz?
SzekelyVirtus

HozzászólásSzerző: SzekelyVirtus » 2009.01.20. 09:53

rodeo írta:Merevdeckas (felszarazbol ;) ) jatszohaz a barotiaknak.
Keszitettek a tanacs progreszista, azaz rmdszes tanacsosai.
Csak ugy,
sok-sok SZERETETTEL,

Boldog uj evet!

Több infót es megoszthatnál velünk
SzekelyVirtus

HozzászólásSzerző: Demeter Zoltán » 2009.01.20. 10:03

Demeter Zoltán írta:Tovább a vármegyés úton. Baróton a városi művelődési ház kistermében kedden 19 órától Toroczkai László előadást tart a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Levetítik a mozgalmat bemutató rövidfilmet, Toroczkai László könyvét és a Magyar Jelen című újságot.

A plakátokra 20 óra van kiírva! :?:

Ma jöbban megnéztem a plakátokat és 19 óra a kezdési időpont. A rendezvény dátuma a 20. Bocs!
"Igyekezzünk úgy élni, hogy amikor meghalunk, a temetkezési vállalkozó is szomorú legyen!"
Mark Twain
Demeter Zoltán

HozzászólásSzerző: timerobber » 2009.01.20. 13:48

SzekelyVirtus írta:
saci írta:

Es kikre gondolsz?

Pölö: BarótiBányász, rocky, a.tocaciu, harangláb...de okos vagy :) Persze, hogy észrevetted. Igen, mindkét félből válogattam:)

Valoban...egyesek tenyleg hianyoznak...
timerobber

HozzászólásSzerző: timerobber » 2009.01.20. 17:12

Demeter Zoltán írta:
timerobber írta:Véget vetni a polgármesteri önkénynek

Kötelességemnek tartom, hogy a Nagy István baróti polgármester és Tamás Sándor megyeitanács-elnök túlmediatizált vitáját illetően tegyek néhány pontosítást.

Annak ellenére, hogy nem csak helytelenítem, hanem egyenesen elítélem Tamás Sándor bizonyos lépéseit (lásd a Háromszék kilakoltatására tett kísérleteket), nem nyelhetem le a Nagy István indította hazugságokat sem, már csak azért sem, mert a baróti siralmas helyzet tisztázása elől ezek mögé húzódik be, ahelyett hogy elismerje: saját üzleteinek a vezetése felemészti minden idejét és energiáját, így csak hiányosan láthatja el városatyai tisztségét. Telekürtölte a sajtót, hogy a baróti gazdasági helyzet azért annyira sötét, mert a megyei hatóságok nem támogatják az ő projektjeit, de mint helybeli tanácstag bizonyosra mondhatom, hogy ez a helyzet nagyrészt az ő hozzá nem értésének köszönhető, amit egyébként az ellenőrző szervek által kirótt büntetések is igazolnak. Ilyen megközelítésből a példák sora végeérhetetlen (a szerződések be nem tartása, a városi közüzemeknek, a Baróti Szabó Dávid-iskola campusának, a bardoci ivóvízhálózatnak a zavaros helyzete), és ezeknek csak az lehetett a vége, a célja, hogy a helyi költségvetésben mérhetetlen üregek keletkezzenek. Így már érthető, hogy mire kellenek a költségvetési kiegészítések: a lyukak betömésére. Hogy legyen hab is a tortán, a bardoci zavaros helyzet a prefektúra elé került, noha Nagy István egy tollvonással megoldhatta volna. Tudom, hogy Tamás Sándor már nyilvánosan állást foglalt az ügyben, mégis arra kérném a megyei elöljáróságot, hogy ismételten és határozottan lépjen fel, használja a rendelkezésére álló adminisztratív eszközöket, és egyszer s mindenkorra zárja le ezt az ügyet Nagy Istvánnal. Lehet, hogy ezáltal talpra állítja majd a barótiakat is. Nem titok, hogy mi ketten, Nagy Istvánnal nem szeretjük egymást, de talán azt is kellene tudniuk azoknak, akikre ez tartozik, hogy a tanácsban már az MPP—SZNT tagok sem támogatják a döntéshozatalban.

Csíki Béla önkormányzati tanácstag,

a baróti MPP elnöke

mai 3szek

Nahát!!! Hogy mik vannak a mi békés erdőnkben?!? (idézet A nagyhatalmú sündisznócska című meséből) :o :shock: :? :oops: :roll:

Visszaéltek a nevével (Visszajelzés) — Hecser László

A Háromszék január 16-i lapszámában Véget vetni a polgármesteri önkénynek cím alatt megjelent írástól ifj. Csiki Béla, a Magyar Polgári Párt megyei elnökségének Erdővidékért felelős tagja elhatárolja magát. Mint mondja, valaki visszaélt a nevével és adataival, s így meg tudták téveszteni a Háromszék szerkesztőségét. Többek közt személyes adataival való visszaélésért, jó hírnevének megsértéséért és hamisításért ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést.

Mint mondja, a hamisítást elkövetők valószínűleg ismerik őt, hiszen az elmúlt időszakban gyakrabban használt e-mail címével éltek (a csibela3@freemail.hu helyett csibela.3@freemail.hu címről érkezett szerkesztőségünkbe a levél — szerk. megj.), illetve néhány, régebben megfogalmazott gondolatából is kiragadtak számukra kedvező részleteket. Az elkövetők ezzel szemben nem voltak tisztában azzal, hogy családi hagyomány szerint nevét nem hosszú, hanem rövid i-vel írja, valamint azzal sem, hogy ő nem az MPP baróti szervezetének elnöki tisztségét tölti be, hanem már jó ideje a megyei vezetésben kapott megbízatást.

Mivel már nem először élnek vissza nevével, Csiki Béla az eddig ismert e-mail címeit megszüntette, az újakat pedig tudatni fogja a sajtó képviselőivel.

mai 3szek

Na te! Hogy mik vannak!!!
timerobber

HozzászólásSzerző: timerobber » 2009.01.20. 17:14

Nameg ez es :

Véget vetni a félretájékoztatásnak! (Visszajelzés)

Megbotránkozással olvastuk a Háromszék január 16-i, pénteki lapszámában a Véget vetni a polgármesteri önkénynek című, Csíki Béla által aláírt újságcikket. Elítéljük a rosszindulatú, félrevezető szándékot, és emiatt nem hagyhatjuk szó nélkül a leírtakat.

Csiki Béla nem a baróti MPP elnöke, és nem is az elnökség tagja. Minden baróti tudja: Nagy István polgármester mindenhol szóvá teszi azt, hogy az elmúlt három évben az RMDSZ-es megyei tanács, a kormány tartalékalapjából kapott pénzekből Barótnak semmit nem juttatott. Úgyszintén minden baróti tudja, hogy Nagy István polgármesternek nincsenek saját cégei, de még cége sem, és hogy egész napját a hivatalban tölti a közgondok megoldásáért dolgozva.

És így tovább elemezhetnénk a vádak sorozatát, minden mondatot meghazudtolva.

Inkább összegeznénk. Ideje lenne a néhány ellenségeskedő önkormányzati tag részére is elfogadni azt a vezetőt, akit a lakosság nagy többsége akart, hiszen az igazi, népéért küzdő politikus meghajlik a közakarat előtt, félretéve személyes ambícióit, szimpátiáit.

Mi, a baróti Magyar Polgári Párt elnökségi tagjai és önkormányzati képviselői, elhatároljuk magunkat ettől az írástól, amelyet irreálisnak, rosszindulatúnak és sértőnek tartunk!

Tisztelettel,

a baróti Magyar Polgári Párt elnökségi tagjai és önkormányzati képviselői

(nyolc név és aláírás)

Huha, de komplikalt! Pedig nem es az! :)
timerobber

HozzászólásSzerző: timerobber » 2009.01.20. 19:54

A 3szeknel es ott voltak Cenzék. Cenzné meg az ura...az az! A Cenzura :) Ime az eredeti valtozat:

Véget vetni a félretájékoztatásnak
és az olvasókat manipuláló szándéknak!

Megbotránkozással olvastuk a Háromszék január 16 – pénteki lapszámában a „Véget vetni a polgármesteri önkénynek ” című, Csiki Béla által aláírt újságcikket. Elítéljük a rosszindulatú, félrevezető szándékot és emiatt nem hagyhatjuk szó nélkül a leírtakat.
Csiki Béla nem a baróti MPP elnöke, és nem is az elnökség tagja. Igaz, néhány hónapja önkormányzati képviselőként tevékenykedik a helyi tanácsban – ami még nem jogosítja fel arra, hogy Nagy István polgármesterről vádakat koholjon és azokat közzétegye, hiszen ennyi idő alatt nem ismerhette meg annak szakmai hozzáértését és emberi kitartását. Minden baróti tudja, hogy Nagy István polgármester mindenhol szóvá teszi azt, hogy az elmúlt három évben az RMDSZ-es megyei tanács, a kormány tartalékalapjából kapott pénzekből Barótnak semmit nem juttatott. Úgyszintén minden baróti tudja, hogy Nagy István polgármesternek nincsenek saját cégei de még cége sem, és hogy egész napját a hivatalban tölti a közgondok megoldásáért dolgozva.
És így tovább elemezhetnénk a vádak sorozatát, minden mondatot meghazudtolva.
Inkább összegeznénk. Ideje lenne a néhány ellenségeskedő önkormányzati tag részére is elfogadni azt a vezetőt, akit a lakosság nagy többsége akart, hiszen az igazi, népéért küzdő politikus meghajlik a közakarat előtt és félretéve személyes ambícióit, szimpátiáit - tudása, lelkiismerete legjavát érvényesítve áll munkába választói érdekében.
A feszültségkeltés, a rágalom és szitok sosem volt és lesz építő jellegű. A más lejáratását célzó irományok könnyen visszafordulhatnak és jellemezhetik írója emberi és „politikusi” minősségét, nagyságát.
Mi, a baróti Magyar Polgári Párt elnökségi tagjai és önkormányzati képviselői, elhatároljuk magunkat ettől az írástól, amit irreálisnak, rosszindulatúnak és sértőnek tartunk!

Tisztelettel

a baróti Magyar Polgári Párt elnökségi tagjai és önkormányzati képviselői
timerobber

HozzászólásSzerző: saci » 2009.01.20. 21:07

En most mar kinek hiddgyek?
csibela3-nak vagy csibela.3-nak ?
saci

HozzászólásSzerző: timerobber » 2009.01.20. 22:10

saci írta:En most mar kinek hiddgyek?
csibela3-nak vagy csibela.3-nak ?

Egyik percben szepen viragzik, a masikban meg hervadasnak indul :) Gondolj bele... :) Meg jo, hogy nem a szegfurol van szo. T.i. a szeghez kalapacs, a fuhoz meg sarlo dukal :) Amugy meg probalj meg a pont nelkulinek hinni...ize...hiddni...:)
timerobber

HozzászólásSzerző: timerobber » 2009.01.20. 22:40

S mit ad Isten...ize...hogy, hogy nem elvtarsak a zalairasokkal zart dolgot cenzurazva, mig a csibela.3-tol erkezett formedvenyt siman betettek a lapba :) Kivancsi lennek, hogy kitol gyutt az 5let. Amugy nekem van egy ilyesmim...5let :)
timerobber

HozzászólásSzerző: rodeo » 2009.01.20. 22:57

SzekelyVirtus írta:
Keszitettek a tanacs progresszista, azaz rmdszes tanacsosai.
Csak ugy,
sok-sok SZERETETTEL,

Boldog uj evet!

Több infót es megoszthatnál velünk[/qukor leote]

Karacsony eloestejen eljatszottak a "reformatus betlehemest" a merevdeckas kepviselourak.
Az apro, kis nepnek kishazat, kistemplomot, benne kislampast ajandekoztak.
Hadd vilagitson :idea: , mikor felgyulnak a fenyek a varos utcain.
Igen, akarcsak Chaplin City Lights (Nagyvarosi fenyek) filmeben.
Azt mondjak, meghato volt, mindketto :P ....

Milyen infokra gondolsz?
rodeo

HozzászólásSzerző: timerobber » 2009.01.20. 22:59

rodeo írta:
SzekelyVirtus írta:
Keszitettek a tanacs progresszista, azaz rmdszes tanacsosai.
Csak ugy,
sok-sok SZERETETTEL,

Boldog uj evet!

Több infót es megoszthatnál velünk[/qukor leote]

Karacsony eloestejen eljatszottak a "reformatus betlehemest" a merevdeckas kepviselourak.
Az apro, kis nepnek kishazat, kistemplomot, benne kislampast ajandekoztak.
Hadd vilagitson :idea: , mikor felgyulnak a fenyek a varos utcain.
Igen, akarcsak Chaplin City Lights (Nagyvarosi fenyek) filmeben.
Azt mondjak, meghato volt, mindketto :P ....

Milyen infokra gondolsz?

Orokke a bolondossag jar a zeszedben :)
timerobber

HozzászólásSzerző: disputyin » 2009.01.21. 01:21

[quote]mikor felgyulnak a fenyek a varos utcain/quote]

:lol:

Természetesen csak az agytompított fények. Have a nice day. :idea:
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
disputyin

HozzászólásSzerző: powershot » 2009.01.21. 06:23

Maradnak a régi árak (Barót) — Hecser László

Kép

Nagy István polgármester ismét napirendre tűzte a baróti vízszolgáltató árainak módosításáról szóló határozattervezetet — az RMDSZ-frakció hat tagja és Bán István független képviselő pedig ismét leszavazta. Véleményük szerint nem az a fontos, hogy a szolgáltatónak milyenek a gazdasági mutatói, hanem hogy milyen minőségű árut ad, azaz: amíg a víz tisztaságát nem tudják szavatolni, addig maradjanak a régi árak. Nagy István kilátásba helyezte: ha továbbra is pénzügyileg ellehetetlenítik a vízkérdést, akkor neki kötelessége leállítani a szolgáltatást, hiszen a veszteséget nem lesz, miből fedezni.

Előterjesztésében Nagy István úgy fogalmazott: a hivatal pénzügyi felelőseként nem engedheti meg, hogy az önkormányzat kötelé­kében működő egység veszteségesen működjék, ezért arra kényszerül, hogy a legutóbb 2005-ben megállapított árak módosítását javasolja. A havi költségekhez tartozik a tizennyolcezer lejes villanyszámla, a háromezerbe kerülő klór, a vízügyi igazgatósággal szembeni kétezer lejes kötelezettség, a telefonszámlára, könyvelési programra és egyéb költségekre szánt háromezer lej, illetve a harminchárom alkalmazott bruttó fizetése, a 34 000 lej. Ezzel szemben a bevétel elég alacsony, hiszen a város mintegy kétezer-háromszázra tehető háztartásából tavaly áprilistól csak 1773, a cégek közül pedig mindössze 56 kötött szerződést. Az árat befolyásolja az is, hogy aránylag kis mennyiségű vizet állítanak elő, vagyis a személyi költség jelentős részt tesz ki a víz köbméterenkénti árából. Hogy az árakat módosítani kell, nem szabad lelkiismeret kérdése, hanem matematika! ― jelentette ki Nagy István. Az ülésre időközben megérkezett a megyei vízgazdálkodási felügyelőség igazgatója, Kovács Ödön, aki intézménye és a baróti közszolgáltató közötti viszonyról szólt. Mint mondotta, döntéshozatalkor vegyék figyelembe azt is, hogy az elmúlt időszakban tízezer lejt meghaladó tartozást halmoztak fel a vízüggyel szemben, s amennyiben nem tartják be az adósság törlesztésének újraütemezett határidejét, illetve a havi költségeket nem fedezik időben, akár hetvenezer lejes bírságokra is számíthatnak. Elmaradásuk nem nagy, de mivel itt már egy szolgáltató tetemes elmaradást hátrahagyva csődbe ment, intézményünk bizalma megrendült a barótiakban, így fenntartásokkal fogadjuk, ha az új közszolgáltató is fizetési gondokkal küszködik ― fogalmazott Kovács.

A pénzügyi bizottság elnöke, Pál-Szilágyi Zoltán tudatta képviselőtársaival, hogy 3―2 arányban úgy szavaztak, nem javasolják elfogadásra a határozattervezetet. Hogy miért? Mert mind az előterjesztett, mind a közszolgáltatók országos hatósága által kiadott dokumentációban az ívóvíz kifejezés szerepel, viszont tudomásuk szerint a baróti csapból folyó víz csak az ipari víz feltételeinek tesz eleget, így nem kérhetik a polgármester által javasolt, túl magas árat. Bizonyításképpen a közegészségügyi hivatal által szeptember végén kiállított jelentést mutatott be a képviselő. Nagy István nevetségesnek nevezte a szövetség által felhozott érvet. Véleménye szerint, ha az egészségre veszélyt jelentene a csapvíz minősége, akkor nem engedélyezték volna a szolgáltatást. Hogy szavainak hangsúlyt adjon, felmutatta a dr. Ágoston István által is ellenőrzött, novemberben kiállított jelentést, melyben az áll, hogy a vizsgált víz mikrobiológiailag a meghatározott értékeken belül van. Az MPP-s Márton István mintegy kiegészítésként azt mondta: Maros, Hargita és Kovászna megyei vízárakat nézve is a baróti a legalacsonyabbak közé tartozik. Pál-Szilágyi tiltakozott az ellen, hogy az RMDSZ tönkre akarná tenni saját szolgáltatóját. Mint mondotta, csak azért kéri, hogy a személyzeti költséggel járó kiadásokat apasszák, hogy a különbözettel csökkentsék az árat. A polgármester szerint jelenleg is létszámhiánnyal küszködnek, sőt, a szövetség volt az, amely a múlt hónapban nem engedte, hogy ésszerűsítsék a vállalat felépítését. ,,Amit ti mondtok, az nem más, mint mesemondás! Ráadásul újságotokon keresztül kontrainformációkat terjesztetek, s arra biztatjátok az embereket, hogy ne kössenek szerződéseket" ― fakadt ki Nagy István. Ágoston István szerint a polgármester nem őszinte velük, így nem jutnak olyan információk birtokába, amelyek segítségével felelősségteljesen tudnának dönteni, ezért a határozattervezetet nem hajlandóak megszavazni. Nagy István csak annyit válaszolt: ha továbbra is veszteséges lesz a szolgáltató, illetve annak ellensúlyozására nem szavaznak meg ártámogatást, akkor kénytelen lesz a vízszolgáltatást felfüggeszteni.

Az ár maradt a régi, a víz köbméteréért a lakók továbbra is 1,24 lejt, a csatornázásért pedig 79 banit fizetnek.
Szerző:

mai 3szek
powershot

HozzászólásSzerző: powershot » 2009.01.21. 06:26

na, ez es érdekes

amikor az erdovidek.ro-ra akartam menni ezt írta ki a viroskeresőm:

Kaspersky
Internet Security 2009
Access denied
The requested URL could not be retrieved

While trying to retrieve the URL:

http://www.erdovidek.ro/kezdolap.php

The following error was encountered:

The requested object is INFECTED with the following viruses: HEUR:Trojan.Script.Iframer

Please contact your service provider if you consider it incorrect.
Generated:
Wed Jan 21 06:24:42 2009
Kaspersky Internet Security 2009
powershot

ElőzőKövetkező

Vissza: L O K Á L P A T R I Ó T Á K