döbrögi írta:És ha netalán ezzel az ici-pici toldalékkal még jobban is meggyõzhetnélek, kedves mentatea, akkor a fenti példánál maradva, és a teás analógiát folytatva: - bár nem lenne nagy tragédia ugyan, de azért az ánizs-, avagy kamillateába sem szívesen keverjük bele a megszokott normál teát, ugye? Mégcsak nem is tartjuk õket egyazon dobozban. És ha már addig is nem lett volna rajta, akkor ezért is írjuk föl az oldalára nagybötûkkel, hogy aszongya: KAMILLATEA! Vagy hogy FIGYELEM! ÁNIZSTEA IDE!. Hogy mindenki tudja, hogy oda csak az, vagy csak emez jár. Érted, igaz, hogy mire gondolok ezzel?![]()
No, a legelején én is pontosan csak ezt, és CSAK ennyit kérdeztem. :O)
kedves döbrögi, ne haragudj, de továbbra sem értem ezt az eszmefuttatást... tehát ha te látsz egy dobozt, amin azt írja, hogy Ánizs-tea, akkor te megkérded, hogy vajon abban tényleg csakis ánizs-tea van-e, és semmi más, és ha igen, akkor meg vagy lepődve? esetleg felháborodsz, és megkérdezed, hogy miért? vagy követeled, hogy keverjenek bele más teákat is, esetleg azonnal tegyenek mellé egy dobozt, amin azt írja, Tea? mi is volt a CSAK ennyit kérdésed lényege?
egyébként gondoltam mondok még egy példát arra, hogy esetleg még milyen téma foglalkoztathat egy "feminista anyukát": miért van az, hogy a legtöbb felnőtt a ruha színe alapján állapítja meg a kisgyermekek nemét, mégpedig úgy, hogy a rózsaszínt és a halvány lilát leszámítva minden szín a fiúknak van fenntartva. a tipegőt fiúnak nézik, ha: sötét vagy világoskékbe, barnába, szürkébe, zöldbe, sötét lilába, pirosba, narancssárgába, bordóba, feketébe vagy fehérbe (kivéve persze, ha az éppen egy ruhácska)van öltöztettve. a citromsárga esete nem egyértelmű, azt inkább a jelenlevő többi szín függvényében sorolják be ide vagy oda, de a fiúknak vannak fenntartva pl. a csíkos és a kockás minták is. engem már nagyon bír idegesíteni, hogy állandóan arra a kérdésre kell válaszoljak, hogy mennyi idős a kisfiú?, amikor a kislányommal sétálok...
tény, hogy maguk a kisgyerekek viszont nagyon profik abban, hogy a velük egykorúak nemét azzonal megállapítsák, és természetesen az arcvonásokból, és nem a ruha színéből